Alles wat je moet weten over “Google Mijn Bedrijf”

Elke dag zoeken duizenden mensen op Google naar bedrijven zoals dat van jou, daarom is een opvallend bedrijfsprofiel een must.
Door belangrijke gegevens over jouw bedrijf op te slaan in jouw “Google Mijn Bedrijf” vermelding verbeter je de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Maar wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk en hoe claim jij jouw vermelding? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Google Mijn Bedrijf en wat daar de voordelen van zijn.

Wat is “Google Mijn Bedrijf”?

Google Mijn Bedrijf ook wel bekend als Google My Business is een gratis tool die je kunt gebruiken zodra je een eigen bedrijf start. Google biedt jou de mogelijkheid om een bedrijfsvermelding binnen Google Zoeken en Google Maps te beheren. Je Google Mijn Bedrijfspagina is jouw eigen omgeving waarin je alle relevante informatie over jouw onderneming plaatst. Jouw Google Mijn Bedrijf vermelding staat aan de rechterkant van de zoek resultaten. Waarschijnlijk zal je het wel kennen. Je bent opzoek naar bijvoorbeeld een supermarkt in de buurt, je typt “supermarkten in de buurt” en je krijgt keuze uit allemaal supermarkten die vlak bij je in de buurt gevestigd zijn.

Voor de potentiële klant is de eerste indruk erg belangrijk. Als jou Google Mijn Bedrijf niet volledig is ingevuld door bijvoorbeeld geen foto’s te hebben toegevoegd, heb je een grote kans dat de potentiële klant verder gaat zoeken.

Wat zijn de mogelijkheden van “Google Mijn Bedrijf”?

Je weet nu denk ik dat Google Mijn Bedrijf een belangrijk onderdeel is van jouw lokale vindbaarheid. Er zijn heel veel mogelijkheden wat je met jouw vermelding kunt doen een paar voorbeelden daarvan zijn:

Contact gegevens

Voor (potentiële) klanten kun je handig een overzicht bieden met je contactgegevens. Klanten krijgen bij het zoeken van je naam meteen je locatie van je zaak te zien op Google Maps, de openingstijden, website en het telefoonnummer. Superhandig natuurlijk!

Gemakkelijk communiceren met jouw (potentiële) klanten

Als klanten een review plaatsten kun je daarop reageren. Dit is gelijk een goede online mond-tot-mondreclame voor potentiële klanten. Mede doordat het telefoonnummer duidelijk vermeldt staat op je bedrijfsprofiel kunnen je (potentiële) klanten je gemakkelijk bereiken.

URL’S toevoegen

In Google Mijn Bedrijf heb je de mogelijkheid om één of meerdere URL’s toe te voegen. Dat is handig om bijvoorbeeld naar specifieke pagina’s in je website te gaan, zoals reserveren, de contactpagina of een pagina met specifieke (product)informatie.

Statistieken

Google biedt ook de mogelijkheid voor bedrijven om hun statistieken inzichtelijk te krijgen. Op deze manier kun je precies zien wanneer je klanten je wél zien, maar ook wanneer niet.

Reviews verzamelen

Op je Google Mijn Bedrijf kun je ook reviews krijgen en erop beantwoorden. Potentiële klanten krijgen zo meer vertrouwen in jouw bedrijf. Als je reviews verzamelt krijg je ook beter inzicht naar de verwachtingen en behoeftes van de klant. En weet je waar jouw sterke en/of zwakke punten liggen.
En ook goed om te weten is dat je door veel positieve reviews wordt beloond door Google met een hogere positie.

Voordelen van “Google Mijn Bedrijf”

Google Mijn Bedrijf heeft veel voordelen voor zowel bedrijf als de klanten van jouw bedrijf.
Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Gratis zichtbaar op de eerste pagina in Google
  • Vindbaarheid in Google
  • Branding
    • Jouw merk wordt weergegeven bij branded search, belangrijkste diensten en foto’s.

Hoe maak ik een vermelding voor “Google Mijn Bedrijf”?

Via Google Maps jouw bedrijf toevoegen:

  1. Log op jouw laptop of computer in bij Google Maps

2. Klik linksboven op menu: Je bedrijf toevoegen

Google Mijn bedrijf vermelding

3. Volg de instructies op het scherm om de aanmelding voor Google Mijn Bedrijf te voltooien.

Hoe claim ik een vermelding voor “Google Mijn Bedrijf”?

Als er bij jou “Google Mijn Bedrijf” al een vermelding staat, maar je er nog geen toegang tot het beheer ervan hebt, dan kan je de vermelding claimen.

Via Google Maps jouw bedrijf claimen

  1. Open Google Maps op jouw computer.
  2. Zoek in de zoekbalk naar jouw bedrijf.

3. Klik op jouw bedrijfsnaam.

4. Klik op Dit bedrijf claimen>Nu beheren

Als je een ander bedrijf wilt kiezen, klikt u op ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf.

5. Selecteer een verificatieoptie en volg de stappen op het scherm> Verificatieopties zijn er om je account veiliger te maken.

Kort om “Google Mijn Bedrijf” is essentieel voor jouw onderneming.

Vond je dit nou interessant? Bekijk meer artikels op onze website!

    please add slider images

Spam via het contactformulier

Spam via contactformulieren is een groot probleem voor website-eigenaren. Spam maakt niet alleen dat je mailbox volloopt met ongewenste berichten, maar kan ook een veiligheidsrisico vormen voor jouw website. In dit artikel bespreek ik de meest gebruikte technieken om contactformulierspam te voorkomen.

Zoekmachine Google

Alles wat je moet weten over “Google Mijn Bedrijf”

Elke dag zoeken duizenden mensen op Google naar bedrijven zoals dat van jou, daarom is een opvallend bedrijfsprofiel een must.Door belangrijke gegevens over jouw bedrijf op te slaan in jouw “Google Mijn Bedrijf” vermelding verbeter je de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Maar wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk en hoe claim jij jouw vermelding? […]

Meer winkelbezoek dankzij online zichtbaarheid

De aandacht die de consument heeft voor jouw winkel begint online. Een goede online presentatie kan ervoor zorgen dat personen die zich online oriënteren de fysieke winkel bezoeken. Want het zal uiteraard geen geheim zijn …

Wordpress theme - Hypotheek Advies Centrum

Het ideale WordPress theme

De keuze uit Wordpress themes is enorm en als je op zoek bent naar een nieuwe lay-out voor je website is het maken van een keuze bijzonder lastig. Bij Vincire Websites+ pakken we het liever anders aan.