Je kunt de snelheid van een webpagina het beste omschrijven als “laadtijd van een web pagina”. Dus de tijd die nodig is om de inhoud op een specifieke pagina volledig weer te geven. Een tweede uitleg die wordt gegeven is “tijd tot de eerste byte”. Hoe lang duurt het voordat de browser van de bezoeker de eerste byte aan informatie ontvangt van de webserver.
Jij realiseert je misschien niet dat de snelheid van jouw webpagina indirect van invloed is op de vindbaarheid ervan. Want als een pagina niet snel laadt loop je de kans dat de bezoeker afhaakt. En komt deze bezoeker via onze grote vriend Google op jouw website dan wordt een dergelijk kort bezoek als “bounce” aangemerkt.
Als iemand op een webpagina komt maar (vrijwel) direct deze weer verlaat is dit een ‘bounce’. Google ziet dit als een negatieve ervaring van de bezoeker aan jouw website. En ‘user experience’ heeft Google hoog in het vaandel staan. Als een webpagina een hoge ‘bounce rate’ heeft gaat Google deze pagina lager waarderen. Het gevolg; een lagere rangschikking in de zoekresultaten. Een hoge ‘bounce rate” heeft daarom een negatief effect.
Je kunt de laadsnelheid van een webpagina testen met tools als Google Pagespeed Insight, Pingdom Tools of GT Metrix. De wijze waarop deze tools de resultaten presenteren verschilt en onderling vergelijken is daarom lastig. Een waarde gevonden in Google Pagespeed Insights is niet één op één te vertalen naar die van bijvoorbeeld GT Metrix.
Je kunt deze tools wel gebruiken om bij te houden welke vorderingen er worden gemaakt als je bezig bent met het verbeteren van de laadtijd. Doordat er informatie wordt gegeven over welke factoren van invloed zijn op de laadsnelheid van een webpagina is het mogelijk om deze factoren stuk voor stuk te optimaliseren.
Kies daarom de tool die je prettig vindt werken en meet voor en na de gemaakte aanpassingen of en welke verbetering deze geven. Zo optimaliseer je stapsgewijs de laadsnelheid van jouw website. Wij van, Vincire Websites+, geven de voorkeur aan GT Metrix.
Er zijn meerdere factoren van invloed op de laadsnelheid van een webpagina en die zijn inzichtelijk te krijgen met de genoemde tools. Je kunt volgende adviezen uit deze tools krijgen:
Je ziet er zijn veel factoren die bepalen hoe snel een webpagina is. Aan de ene kant zijn er steeds meer mogelijkheden om een webpagina op te maken of functionaliteiten toe te voegen. Wees er van bewust dat sommige zaken jouw website kunnen vertragen en dat je hier alert op moet zijn. De genoemde tools geven inzicht en daarmee kun je aan de slag om je website niet alleen modern en aantrekkelijk te maken maar ook snel en goed vindbaar.
Elke dag zoeken duizenden mensen op Google naar bedrijven zoals dat van jou, daarom is een opvallend bedrijfsprofiel een must.Door belangrijke gegevens over jouw bedrijf op te slaan in jouw “Google Mijn Bedrijf” vermelding verbeter je de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Maar wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk en hoe claim jij jouw vermelding? […]
Het belang van snelheid voor de vindbaarheid van een website. Je kunt de snelheid van een webpagina het beste omschrijven als “laadtijd van een web pagina”. Dus de tijd die nodig is om de inhoud op een specifieke pagina volledig weer te geven. Een tweede uitleg die wordt gegeven is “tijd tot de eerste byte”. […]