Website optimalisatie

zoekmachine optimalisatie, website promotie, zoekmachine positionering, SEO (search engine optimization), zoekmachine marketing en website marketing.

Het zijn maar enkele van de termen die momenteel gebruikt worden voor promotie van uw website.

Dat uw website slechts een middel is bij het aan de man brengen van uw bedrijf en producten hoeven wij u niet uit te leggen. Dat uw website een belangrijk onderdeel hierin kan zijn zult u ook erkennen en daarom mag het in uw marketingmix niet ontbreken.

Zoekmachine vriendelijk of gebruiksvriendelijk.

Een fraaie en gebruiksvriendelijke website gaat niet altijd hand in hand met een goede vindbaarheid ervan. Althans dit is een veelvoorkomende opvatting. Een verkeerde is onze mening.

Besteed tijdens de ontwikkeling voldoende aandacht aan de vindbaarheid van uw website. Als dit correct wordt gedaan versterken factoren als een professionele uitstraling, onderhoudsgemak en zoekmachinevriendelijkheid elkaar. Dan is uw bedrijf goed vindbaar op internet.

Met uw website waardevolle klanten binnenhalen is geen onbereikbaar doel. Mits correct en consequent uitgevoerd ligt dit ook binnen uw bereik. En mits u kiest voor kwaliteit en niet alleen voor hoge posities in de zoekmachines. Want wat heeft u aan een bezoeker die uw website via een hoge positie vindt en vervolgens afhaakt omdat men niet vindt wat men zoekt.

En als we het over zoekmachines hebben hebben we het eigenlijk over Google. Want Google heeft in Nederland een marktaandeel van ca 95%.

Topposities in zoekmachines

Er zijn andere aanbieders die onder het mom van internet marketing u topposities in zoekmachines beloven. Sommigen bieden garanties of no cure/no pay. Let u dan goed op! Garanties zijn niet te geven, Google is onafhankelijk.

En bij no cure no pay worden er vaak vage afspraken gemaakt. Vaak dermate vaag dat deze beloftes zeer eenvoudig na te komen zijn.

Ook worden daarbij vaak technieken gebruikt die door Google niet worden geaccepteerd en vaak een kortstondig resultaat opleveren. Deze technieken zijn niet zozeer strafbaar bij de wet maar wel in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Google. U riskeert een ban, ofwel verwijdering van uw website uit de zoekresultaten van Google.

Goed website ontwerp maakt uw website vindbaar.

Een gedegen trefwoord onderzoek, een doordacht website ontwerp. Neem de internetgebruiker serieus en biedt kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ontwerp uw website met de wensen van de bezoeker voor ogen. Niet alleen een hoge positie in zoekmachines.

Het doel moet niet zijn om een toppossitie in zoekmachines te bereiken. Het is een middel om de juiste bezoekers te trekken. Bezoekers die voor u en uw bedrijf kiezen om uw kwaliteit. Pas dan levert uw website rendement op.