WordPress wint prijs voor meest gebruiksvriendelijke CMS

Dat WordPress een populair Content Management is was al bekend. Die populariteit is onder andere af te meten aan het hoge aantal downloads van meer dan 9 miljoen van versie 2.8 van WordPress.

De kwaliteit van WordPress wordt nog eens onderstreept door een recent ontvangen prijs. In de Open Source CMS Awards van 2009 is WordPress uitgeroepen tot “Overall Best Open Source CMS”.

Het is nu de vierde keer dat deze prijs door Packt Publishing is uitgereikt. Het Open Source CMS Award is geen kleine prijs. Het ontvangt meer dan 12.000 nominaties en meer dan 23.000 stemmen verdeeld over vijf categorieën.

De winnaars zijn gekozen uit finalisten die de meeste nominaties gekregen hebben tijdens de voordracht fase. De Jury bestaat uit ervaren en vooraanstaande personen in de open source en Content Management industrie. Zij hebben hun keuzes gebaseerd op een aantal factoren, waaronder prestaties, bruikbaarheid, toegankelijkheid, gemak en aanpassing van de configuratie, schaalbaarheid en veiligheid.

    please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: