A place to be: Rosenhaege Living Gardens

Op de grens met Nederland en Duitsland, in de stilte van het coulisselandschap, is een “place to be” ontstaan die u niet mag missen. Helemaal in the middle of nowhere, in de buurtschap Kotten bij Winterswijk, vindt u Rosenhaege.

Liefhebbers van tuinen en het Engelse landleven kunnen er hun hart ophalen. Buiten zijn de Rosenhaege tuinen met kunsttentoonstelling waar je naar hartenlust kunt dwalen. Zodra je de British Classics Shop binnenwandelt, waan je je in een oude Engelse boerderij.

Er wordt van alles georganiseerd op Rosenhaege. Exposities, workshops, demonstraties en themadagen, zoals de Midzomerfair in juni, de week van de kunst, open zondagen en speciale tuindagen. In het Keltisch Koffiehuis kunt u genieten van speciale- koffie en theesoorten en overheerlijk vers gebak.

Rosenhaege is een begrip als het gaat om de kijktuinen en als start- en rustpunt voor passerende recreanten. Echter Rosenhaege is veel meer dan dat.

 • Tuinontwerp en landschapsinrichting – Rosenhaege Greensleeves
  Tuinontwerpster Willy Grijsen vertaalt uw wensen in een tuinontwerp dat aansluit bij uw woonomgeving. Een goed tuinontwerp is een belangrijke basis voor het plezier aan uw tuin. In de loop der jaren werden vele tuinprojecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. Rosenhaege Greensleeves ontwerpt tuinen waarbij uitvoering en begeleiding in samenwerking gaat met vakbekwame hoveniers.
 • Rosenhaege British Classics
  In de British Classics Shop vindt u kleding voor het buitenleven, zoals buitenlaarzen, buitenjassen, wollen- truien en vesten. Wij bieden ook tweed- en wollen jasjes voor mensen met een iets grotere maat voor zowel dames als heren.
 • Keltisch Koffiehuis
  In het sfeervolle Keltische koffiehuis met terras, met uitzicht op de tuinen en het omringende landschap kunt u genieten van speciale koffie’s welke standaard met likeur en water geserveerd worden.
  Er is in het koffiehuis gelegenheid voor vergaderingen, het vieren van feestjes tot plm. 40 personen. Deze kunnen op afspraak geregeld worden.
 • Kijktuinen
  De tuinen van Rosenhaege bestaan uit meerdere voorbeeldtuinen in diverse stijlen, zoals de klassieke cottagetuin, inclusief de kleurrijke borders met ode aan Monet, de zuidelijke tuin, de moderne tuin met groen blijvende elementen, de Designerstuin met Land Art en de zuidelijke lavendelheuvel met cipressen. Tot slot is er het nieuwe natuurgebied dat in 2009 gerealiseerd is.
 • Rozen
  Sinds jaren houdt Rosenhaege zich bezig met verkoop van rozen in container. De collectie bestaat uit historische rozen (voor 1867ouder-wetse rozen, Ramblers en David Austin rozen.
  De rozen worden bloeiend en in potten verkocht en kunnen de hele zomer geplant worden. Het voor-deel is dat de klant zelf kleur, vorm en geur kan beoordelen.
 • Kunsttentoonstelling
  Vanaf 2002 worden er in de tuinen van Rosenhaege elk jaar verschillende kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. De kunsttentoonstelling loopt jaarlijks van pasen tot 1 oktober.

Website www.rosenhaege.nl

De reden voor Rosenhaege om contact te leggen met Vincire IC is dat men veel meer aandacht wilde krijgen voor deze activiteiten. Met name het tuinontwerp en de British Classics producten zijn nog onvoldoende bekend bij het publiek. Daarnaast had men de nodige moeite met het bijhouden van de bestaande website en was het voor de bezoeker lastig om te navigeren door de site.

Werkzaamheden van Vincire IC:

 • Ontwerp van de website passend bij de unieke ambiance van Rosenhaege en bij de diversiteit van hun diensten en producten
 • Omzetten van het ontwerp naar xHTML en CSS en implementatie van een Content Management Systeem
 • Advies en begeleiding van het verhuizen van de domeinnaam en de website
 • Advies bij het trefwoord onderzoek en zoekmachine-optimalisatie

Proef de sfeer van Rosenhaege op: www.rosenhaege.nl

  please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: