Uw eigen QR code maken

Ze verschijnen meer en meer in het straatbeeld, in de krant en op producten: QR-codes.  Die gestippelde vierkantjes die je met een smartphone kunt scannen en je vervolgens meer informatie, vaak op een website, voorschotelen.

Wat is een QR code?

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld voor de autoindustrie.

De letters QR staan voor Quick Response en is ontwikkeld om snel auto-onderdelen te identificeren. Een QR code is echter veel breder in te zetten en je ziet dat in Japan de QR codes volop worden gebruikt in tijdschriften, op posters, bushaltes en op visitekaartjes. De reden hiervoor is dat men in Japan al langere tijd beschikt over gsm-telefoons met een camera en internettoegang. Het is ook niet vreemd dat iemand op het idee kwam om de QR-code te gebruiken voor het makkelijker toegankelijk maken van websites.

Het intypen van een URL  (domeinnaam) is op een mobiele telefoon is niet altijd even eenvoudig. Een QR code maakt dit intypen overbodig. Om een een QR code te genereren wordt een URL gecodeerd tot een code, die wordt afgedrukt in bijvoorbeeld een krant, op een poster, of op de verpakking van een product. Simpel door het richten van een mobiele telefoon op de QR-code, maakt de URL zichtbaar op het scherm van de telefoon en de webpagina kan worden bezocht.

Oudere telefoons nemen een foto van de QR code. De code wordt daarna door een programmaatje (QR-lezer) omgezet in een URL. Meer moderne smarttelefoons hebben een QR-codescanner, die de code direct decoderen. Zo hoeft er niet eerst een foto van de QR code gemaakt te worden. Dit maakt het scannen van een QR-code realtime en dus snel.

Wat kan ik met een QR code

Er zijn vele toepassingen voor een QR code te bedenken naast het toegankelijk maken van websites.

Met een QR code extra informatie aanbieden via een poster.

Op een poster of reclamebord is de ruimte om een boodschap over te brengen beperkt.  Door het afdrukken van een QR code kan een website makkelijk worden bezocht waarop aanvullende informatie is te vinden. Als de persoon de informatie interessant vindt kan hij of zij deze in zijn mobiele browser als favoriet toevoegen om later nog eens te bekijken. Wat ook tegenwoordig veel wordt gedaan is de informatie online met anderen delen via bijvoorbeeld social media. De informatie wordt dus niet alleen bewaard maar ook onder een grotere groep personen verspreid.

Aanvullende informatie via een QR code op een etiket of verpakking.

Heeft u ook wel eens een product in handen waar u meer over wilt weten? Een recept waarin deze groente uit de supermarkt kan worden gebruikt. Of installatietips voor het monteren van een lichtschakelaar. Of zelfs een video waarin het aansluiten van de schakelaar wordt gedemonstreerd. QR codes bieden de mogelijkheid om deze aanvullende informatie toegankelijk te maken.

Call to action in uw mailing.

Of als u een brief of mailing verstuurd en de geadresseerde wilt oproepen contact op te nemen. “Scan en bel mij voor meer info”.

Maak uw eigen QR code.

U ziet het de mogelijkheden zijn legio. QR code slaat een brug tussen gedrukte en online uitingen. Maak kennis met QR code en bedenk uw eigen toepassing.
Genereer uw eigen QR code op www.qurify.com

Probeert u de QR code eerst zelf uit voordat u deze gebruikt. Het zou vervelend zijn dat door een (type)foutje uw QR code niet correct werkt.

    please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: