Google waarschuwt webmasters dat hun site niet mobiel vriendelijk is.

Als je een Google Webmaster account hebt en jouw website is niet mobiel geschikt kun je een email van Google verwachten. Hierin wordt gewezen op problemen die mensen die via een mobielapparaat jouw website niet goed kunnen bekijken.

Letterlijk: Verhelp problemen met mobiele bruikbaarheid die zijn gevonden op http:www.(uw website).nl

Als je geen mobiel geschikte website hebt loop je kans dat een deel van je doelgroep waar je je met jouw producten of diensten opricht bij het openen van de website afhaakt. Direct gevolg zal in ieder geval zijn dat Google jouw site als minder gebruiksvriendelijk bestempelt en deze lager in de Google Mobile Search zal positioneren.

Waarschuwing in Google Mobile Search.

En er speelt nog een ding; sinds juni 2014 is Google begonnen om mobiele internetters die de zoekmachine gebruiken te waarschuwen als een site niet optimaal zal functioneren op hun mobiele toestel. Kans bestaat dus dat men al afhaakt voordat ze op je website zijn gekomen.

Enige troost is dat Google dit gefaseerd invoert en begint met Google Mobile Search in het buitenland.

Het behoeft geen toelichting dat mobiel internet enorm groeit. Ter illustratie; in 2014 steeg het gebruik van mobiel internet met zo’n slordige 67%. (bron: Statcounter). Er wordt zelfs voorzien dat in 2015 mobiel internet een groter aandeel zal hebben dan internet vanaf de traditionele desktop.
Ook is er groei te zien in personen die online op verschillende apparaten zoeken. Naast de steeds populairder wordende smartphone en tablet bezoekt men de website ook met de desktop computer.

Responsive website.

Dit vraagt om een website die op alle schermgroottes goed functioneert. En de oplossing daarvoor is er: de responsive website.
Een responsive website past zijn lay-out aan aan de schermgrootte waarmee deze wordt bekeken. Dit terwijl de tekst wel direct goed leesbaar is zonder te hoeven inzoomen.

Meer weten? Neem contact op.

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: