Google waarschuwt webmasters dat hun site niet mobiel vriendelijk is.

Als je een Google Webmaster account hebt en jouw website is niet mobiel geschikt kun je een email van Google verwachten. Hierin wordt gewezen op problemen die mensen die via een mobielapparaat jouw website niet goed kunnen bekijken.

Letterlijk: Verhelp problemen met mobiele bruikbaarheid die zijn gevonden op http:www.(uw website).nl

Als je geen mobiel geschikte website hebt loop je kans dat een deel van je doelgroep waar je je met jouw producten of diensten opricht bij het openen van de website afhaakt. Direct gevolg zal in ieder geval zijn dat Google jouw site als minder gebruiksvriendelijk bestempelt en deze lager in de Google Mobile Search zal positioneren.

Waarschuwing in Google Mobile Search.

En er speelt nog een ding; sinds juni 2014 is Google begonnen om mobiele internetters die de zoekmachine gebruiken te waarschuwen als een site niet optimaal zal functioneren op hun mobiele toestel. Kans bestaat dus dat men al afhaakt voordat ze op je website zijn gekomen.

Enige troost is dat Google dit gefaseerd invoert en begint met Google Mobile Search in het buitenland.

Het behoeft geen toelichting dat mobiel internet enorm groeit. Ter illustratie; in 2014 steeg het gebruik van mobiel internet met zo’n slordige 67%. (bron: Statcounter). Er wordt zelfs voorzien dat in 2015 mobiel internet een groter aandeel zal hebben dan internet vanaf de traditionele desktop.
Ook is er groei te zien in personen die online op verschillende apparaten zoeken. Naast de steeds populairder wordende smartphone en tablet bezoekt men de website ook met de desktop computer.

Responsive website.

Dit vraagt om een website die op alle schermgroottes goed functioneert. En de oplossing daarvoor is er: de responsive website.
Een responsive website past zijn lay-out aan aan de schermgrootte waarmee deze wordt bekeken. Dit terwijl de tekst wel direct goed leesbaar is zonder te hoeven inzoomen.

Meer weten? Neem contact op.

Spam via het contactformulier

Spam via contactformulieren is een groot probleem voor website-eigenaren. Spam maakt niet alleen dat je mailbox volloopt met ongewenste berichten, maar kan ook een veiligheidsrisico vormen voor jouw website. In dit artikel bespreek ik de meest gebruikte technieken om contactformulierspam te voorkomen.

Zoekmachine Google

Alles wat je moet weten over “Google Mijn Bedrijf”

Elke dag zoeken duizenden mensen op Google naar bedrijven zoals dat van jou, daarom is een opvallend bedrijfsprofiel een must.Door belangrijke gegevens over jouw bedrijf op te slaan in jouw “Google Mijn Bedrijf” vermelding verbeter je de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Maar wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk en hoe claim jij jouw vermelding? […]

Meer winkelbezoek dankzij online zichtbaarheid

De aandacht die de consument heeft voor jouw winkel begint online. Een goede online presentatie kan ervoor zorgen dat personen die zich online oriënteren de fysieke winkel bezoeken. Want het zal uiteraard geen geheim zijn …

Wordpress theme - Hypotheek Advies Centrum

Het ideale WordPress theme

De keuze uit Wordpress themes is enorm en als je op zoek bent naar een nieuwe lay-out voor je website is het maken van een keuze bijzonder lastig. Bij Vincire Websites+ pakken we het liever anders aan.