Vincire IC werkt mee aan Zandsculpturen Festival Winterswijk

Onlangs werd Vincire IC benaderd om voor een uniek evenement in Winterswijk een website te realiseren.  Zandsculpturen Festival Winterswijk had inmiddels al een ontwerp voor een logo en brochure door Wide Design laten maken. Om deze huisstijl ook online professioneel te kunnen presenteren heeft de organisatie ervoor gekozen om dit door Vincire IC te laten doen.

Voor het Zandsculpturen Festival zullen tientallen Zandsculpturenbouwers uit de hele wereld, ruim 500 ton zand verwerken tot echte kunstwerken. Naast prachtige zandsculpturen, is er op het festivalterrein veel meer te zien, te doen en te leren. Nieuwsgierig? Neem alvast een voorproefje op de site www.zandsculpturen-winterswijk.com. Hier vind men alle informatie over een bezoek en de activiteiten die georganiseerd zullen worden.  Het zandsculpturenfestival is in oktober 2012 beeïndigd. De site is sindsdien niet meer online.

De organisatie hoopt deze zomer te 40.000 bezoekers te mogen begroeten op het Zandsculpturen Festival Winterswijk!

Website in responsive design

Het resultaat is een fraaie website die niet alleen op een computerbeeldscherm maar op elk schermformaat past. En de website wordt op een compact scherm niet verkleind weergegeven maar de layout past zich aan het beschikbare schermformaat aan.

Hierdoor is de website ook op een mobiele telefoon goed te bekijken en zonder vegen, vergroten of scrollen goed te lezen. De gebruikte techniek heet in vaktermen “responsive design”.  Deze nieuwste websitetechniek is gebaseerd op HTML5 is door enkele aanpassingen ook geschikt voor oudere browsers als Internet Explorer 7 en 8.

Naast bouw van de website heeft Vincire een content management systeem ingericht zodat de organisatie van het festival de teksten en foto’s zelf kan beheren. Men is momenteel druk bezig om partners en sponsors te vinden die ook hun plek op de site krijgen.

Daarnaast zullen er allerhande activiteiten op het festival terrein plaatsvinden die men op de website zal aankondigen. Doordat de organisatie mikt op bezoekers uit zowel Nederland als Duitsland is de website tweetalig uitgevoerd.

Werkzaamheden Vincire IC:

  • ontwerp en bouw van de website
  • inrichten CMS voor het beheer van de website incl
  • inrichting Twitter-account
  • Facebook  account en pagina
  • tevens wordt de hosting verzorgd

Update: De organisatie van het Zandsculpturenfestival is erg blij met de website en heeft mij royaal bedeeld in vrijkaartjes voor het festival. Een aantal van deze kaartjes geef ik weg. Reageer via twitter @vincire

    please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: