Uw website niet veilig?

Afgelopen jaren is er regelmatig aandacht geweest voor het beveiligen van website het het https protocol. De gegevens die tussen de browser van uw bezoeker en de website worden uitgewisseld worden met dit protocol versleuteld. Bij websites op http worden (persoons)gegevens of inloggegevens zonder enige beveiliging verstuurd. Dat is op zich al een dringende reden om actie te nemen. Daarbij komt dat in juli het het zo maar kan zijn dat uw website in Google’s eigen browser Chrome als “niet veilig” wordt aangemerkt. Want na de update van Google Chrome gaat de browser volgende maand websites zonder HTTPS als ‘niet veilig’ markeren.

 

Wat staat er te gebeuren?


Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden. Dit zal er ongeveer zo uit zien:

Update Google Chrome in oktober.

Oktober 2018 zal met een nieuwe update van Google Chrome de waarschuwing zelfs in het rood worden weergegeven. De melding voor een http site zal er dan zo uit gaan zien zoals in het bovenste gedeelte van de afbeelding. Ter vergelijk; de variant met https staat er onder.

Tijd voor actie

Werkt uw website nog met http? Welke indruk zal deze waarschuwing bij de bezoekers van uw website wekken, denk u? Op zijn minst zal men met de nodige argwaan naar uw website kijken als men al blijft. Waarschijnlijk zal het grootste deel van de bezoekers het niet vertrouwen en uw website verlaten. En hoe denkt u dat men naar uw bedrijf gaat kijken. Om van een bezoeker van uw website (of uw webshop) een klant te maken is er wel vertrouwen nodig.

Wilt u als “niet veilig” worden aangemerkt? Natuurlijk niet. Neem dan nu actie!

Meer informatie over https en het benodigde SSL/TLS certificaat geven we u graag.  Vincire heeft al tientallen websites op https overgezet, en kent de klappen van de zweep. Neem vandaag nog contact op.

    please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: