Uw website al op https ?

Wat is https

HyperText Transfer Protocol Secure, of beter bekend als https, is een manier voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser en webserver. Als u op een website komt wordt de informatie die nodig is om de website weer te geven van de webserver opgevraagd via dit protocol. HTTPS is een uitbreiding op het meer bekende http protocol.
Om een website van http naar https om te zetten dient er een SSL Certificaat geïnstalleerd te worden.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een vorm van encryptie die de communicatie tussen website en bezoeker beveiligd. In feite hebben we het tegenwoordig over TLS, Transport Layer Security, wat een doorontwikkeling is van SSL. De term SSL wordt meestal gebruikt omdat deze is ingeburgerd.
Kort gezegd; SSL zorgt er voor dat alle gegevens die worden uitgewisseld tussen de browser van de bezoeker en de server waar de website op staat wordt versleuteld. Zo is deze informatie vrijwel niet te onderscheppen door kwaadwillenden.
Ook controleert SSL of er ook daadwerkelijk verbinding is met de website waar je verbinding mee denkt te hebben (authenticatie).

Browsers melden gebruik https

In browsers is te zien of een website gebruik maakt van https. Meest bekende is het groene slotje vooraan in de adresbalk.
Als een website niet met https beveiligd is zijn er tegenwoordig in browsers ook waarschuwingen te zien.

Hier ziet u enkele meldingen die in de meest gebruikte browsers, Google Chrome en Mozilla Firefox, te zien zijn. Dergelijke meldingen kunnen bezoekers afschrikken of op zijn minst er voor zorgen dat men met de nodige reserves uw site verder bekijkt. En als men twijfel heeft bij uw website, hoe zal men uw bedrijf dan zien?

Als de bezoeker direct afhaakt bent u niet alleen een potentiele klant kwijt. Ook heeft dit een negatief effect op hoe de zoekmachine Google uw website beoordeelt. In hun termen te spreken is dit een bounce. En Google streeft naar een goede gebruikerservaring voor hun gebruikers. Immers een positieve ervaring met het gebruik van hun zoekmachine is voor Google zelf ook essentieel. Als een bezoeker via hun zoekresultaten op een site komt daar een tijdje blijft betekent dat waarschijnlijk dat de website interessant voor de bezoeker is. En dat ziet Google dus graag.

Https geeft hogere waardering in Google.

Daarnaast geeft Google sinds 3 jaar websites die met https beveiligd beter worden gewaardeerd dan sites op het http protocol. Dit was in aanvang een lichte voorkeur wat een klein voordeel opgeleverde in de positie (ranking) die website in de resultaten zoekmachine krijgt. Als meer en meer sites naar https worden overgezet, een trend die duidelijk waarneembaar is, zal het eerder een nadeel opleveren voor een site die niet van https gebruik maakt.

Medio oktober 2017, zal het zelfs zo zijn dat Chrome, de browser van Google nadrukkelijk gaat waarschuwen als een bezoeker op een website zonder https via een webformulier gegevens wil gaan invullen. De effecten daarvan kunt u zich wel voorstellen. Voldoende redenen dus om uw website ook naar https om te laten zetten.

Hulp bij https

Vincire Websites+ kan u hierbij helpen. Als u gebruik maakt van de hosting van Vincire heeft u hier slechts eenmalig kosten aan. Door gebruik te maken van Let’s Encrypt, een veiligheidscertificaat van het type DV (domain validation) heeft u geen periodieke kosten voor het veiligheidscertificaat. Neem vandaag nog contact op.

 

    please add slider images

Uw website niet veilig?

Vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verschijnt, zullen websites die nog op een HTTP-verbinding draaien als onveilig gemarkeerd worden. Gebruikers van Chrome zien daardoor in één oogopslag dat een website niet beveiligd is en dat hun gegevens gestolen kunnen worden.

Wat betekent de AVG voor mijn website?

Om je website of webshop aan de AVG te laten voldoen, dien je deze te controleren op een aantal punten.

Problemen met de recente update van WordPress?

In de WordPress versie 4.9.3. die op maandag 5 februari is uitgebracht is een fout geslopen. Deze bug werd pas na de release ontdekt. Dit kan in sommige gevallen als gevolg hebben dat de automatische update functie niet meer werkt.

Eisen omtrent https

Is een SSL/TLS certificaat juridisch verplicht ? Letterlijk staat er in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het volgende: